Tässä blogissa jaan omia ajatuksiani ja kerron opituista/havaituista asioista.
#myynti #liiketoiminnankehitys #markkinointi #hallitustyö #muutosjohtaja #M&A #johtaminen #newbusiness #resilienssi
Jos haluat jatkaa kesksutelua näistä aiheista, ollaan yhteyksissä Twitterissä tai LinkedInissä!

Muuttuva hallitustyö ja yrityksen muutoskyky

posted in: blogi, johtaminen, luovuus

Toimintaympäristömme muuttu jatkuvasti. Yritysten toimintamallit muuttuvat myös markinoiden tarpeiden ja vaatimusten mukaisesti. Muuttuva hallitustyö – kuinka se voisi auttaa yritystä kasvun polulla? Keski-Suomen Kauppakamari järjestää HHJ -kursseja kaikille hallitustyöstä kiinnostuneille. Ilokseni olen huomannut, että HHJ -kursseja järjestetään aktiivisesti, ja suomalaisten yritysten hallitustyöskentely paranee entisestään. Patruunakeskeisestä johtamisesta … Lue lisää!

Työnhakijakokemus – Miten sitä voidaan kehittää? – Dokumentinhallinta on HR ammattilaisen työkalu

posted in: johtaminen

Keskustelin eilen henkilöstöjohtamisen ammattilaisen kanssa HR työkaluista sekä aiheista työnhakijakokemus, perehdytys, työntekijöiden koulutusten seuranta. Itselle jäi kuva HR -järjestelmien monista mahdollisuuksista mutta samalla mietin, miksi henkilöstöhallinnonjärjestelmissä dokumenttienhallinta ja rekrytoinnin toimintamallit eivät ole samassa järjestelmässä. Voisiko työnhakijakokemusta tai tiimiyttämistä nopeuttaa uusilla työvälineillä? Henkilöstö ja työnhakijakokemus = Paras … Lue lisää!

Optimoitu tiedonhallinta yrityksessä nopeuttaa päätöksentekoa

posted in: johtaminen

Miksi tiedonhallinta on yritykselle tärkeätä? Tiedonhallinta on yrityksen kehittämisen kannalta tärkeätä. Sanovat, että jokainen työntekijä yrityksessä kuluttaa n. 30 minuuttia päivässä erilaisten dokumenttien etsimiseen. Onneksi digitalisaation avulla on päästy eroon paperiarkistoista sillä vielä 2000 luvun alussa skannattiin arkistoja digitaaliseen muotoon Suomessa, paljon. Tiedonhallinnassa on pääasiassa yhdestä … Lue lisää!

Inbound -mitä hyötyä siitä on yrityksellesi?

posted in: johtaminen

Viisi vuotta ja pelkkää muutosta myynnissä! Muutos ympärillämme on hienoa! Se pitää liikkeessä. Olen tavannut asiakkaita paljon perinteisellä ”cold call” myyntimenetelmällä. Se toimii edelleen, kunhan kontaktoitava yritys on huolellisesti validoitu myynnissä etukäteen. Uskon edelleen vahvasti ihmisten tapaamiseen, mutta vanha kunnon #SPIN selling on saanut kokea muutokset … Lue lisää!

Myyntijohtaja, myynti ei tapahdu itsestään, sitä johdetaan

posted in: johtaminen

Oletko joskus astunut yritykseen tai yhteisöön, joka myy tuotetta/palvelua, mutta tarkkaan ei tiedetä, kenelle pitäisi myydä? Hassunkurinen tilanne, mutta tilanne on varsin tuttu monessa yrityksessä. Yrityksen ylin johto ei tiedä mitä myynnissä tapahtuu tai yrityksen operatiiviselle tasolle ei ole viestitetty yrityksen tavoitteita, strategiaa tai suuntaa. Johtaminen on retuperällä … Lue lisää!

Uutismediat, tulevaisuus tehdään itse

posted in: blogi

  Luin Markkinointi&Mainonta -lehden verkkoartikkelin 1.9.2016, joka kertoi Keskisuomalaisen päätoimittajan, Pekka Mertovan esityksestä Sanomalehtien Liiton tilaisuudessa Helsingissä elokuussa 2016. Olen pitkälti samaa mieltä Mertovan kanssa: uutismediat ovat myllerryksessä ja painetun median tulevaisuus herättää kysymyksiä. Lehtien painosmäärät ovat laskeneet ja mainostajat kauhovat euroja muihin medioihin. Viestinnän kehitys on … Lue lisää!

Hallitustyö yrityksessäsi, onko se tehokasta?

posted in: johtaminen

Hallitustyö on yrityksen menestyksen kannalta tärkeää. Toki poikkeuksiakin yrityksissä on, mutta toimiva hallitus voisi tehdä asiat helpommaksi, monessa tilanteessa. Hallitustyön tehostamiseen on useita keinoja. HHJ-kurssi on yksi niistä ja erityisesti hyvä toimitusjohtajalle. Tampereen kauppakamari on konseptoinut hyvän HHJ-paketin kaikille hallitustyöskentelystä kiinnostuneille. Kursseja pidetään Kauppakamarin tiloissa ympäri … Lue lisää!

7 vinkkiä pk-yrityksen johtoryhmän aktivointiin

posted in: johtaminen

Oletko koskaan ollut huonossa johtoryhmän kokouksessa, tai johtanut sellaista? Mietin nykyään usein kuinka johtoryhmätyöskentelyä voisi parantaa. Asiakaskäynneillä olen huomannut, että joissakin yrityksissä johtoryhmätyöskentely tapahtuu arjen lomassa, varsinaista työskentelykokouksia ei pidetä ja sitä pidetään ajanhukkana. Jos kokous pidetään, kuinka sen tehokkuutta voisi parantaa? Jos johtoryhmän kokousta ei … Lue lisää!